34.ročník Jiráskova memoriálu
pořádaný ve dnech 6. - 13.08.2022 v Rakovníku
s podporou
města Rakovníka
a ve spolupráci s Kulturním centrem Rakovník.
 
                   Sponzoři turnaje:   Město Rakovník, Kulturní centrum Rakovník, Pivovar Bakalář, Becherovka Karlovy Vary, Pivovar Mutějovice, Železářství Chyský Rakovník, Pivovar Máša ŘevničovPekárna Krušovice, Stoprobek Krupá, Keramika Zuzana Michalová, Procter & Gamble - Rakona, Herold, Průvodce Terezín, Spolek Srdcevčele, OskarshausenGallery of steel Figures Prague, Get Out Fun, Zdeněk Bílý, České dráhy, Delivery Pizza.
                                       
Facebook:    Jiráskův memoriál

Propozice:    česká verze, english version, deutsche version
(Propozitions)   
                     
Výsledky a losování:  startovní listina - pod tímto odkazem najdete i výsledky a nalosování
(Results and pairing)
                     
Partie Jiráskova memoriálu: 1.kolo (PGN, HTML), 2.kolo (PGN, HTML), 3.kolo (PGN, HTML),
(Notations JM)                                 4.kolo (PGN, HTML), 5.kolo (PGN, HTML), 6.kolo (PGN, HTML),
                                                  7.kolo
(PGN, HTML), 8.kolo (PGN, HTML), 9.kolo (PGN, HTML)
                                                   celý turnaj

Fotogalerie:   zde je odkaz na foto - stačí kliknout


Doprovodné akce:    doprovodný program je pro ty, kteří osloví pořadatele, 
(Special events)                 ostatní si poradí individuálně - možností mají neurekom!
                    Minigolf
  - proběhne ve čtvrtek od 09:00 trénink a od 09:30 turnaj
                    Nohejbal
 - jen v případě dostatečného počtu zájemců - zájem nahlásit do neděle
                    Sázková kancelář JM je v bufetu. Podrobnosti níže v aktualitách. Pravidla zde.
                    Raut  - v sobotu cca od 13:00 hod

                    Přednáška GM Vlastimila Horta  - v sobotu od 13:30 hod

Aktuality:

Úvod - Tak nám to zase začalo. Po náročném týdnu, kdy se neustále někdo přihlašoval nebo odhlašoval jsem na prezentaci očekával 44 hráčů. Nakonec se dva odhlásili a tři přihlásili, takže se celkový počet ustálil na v posledních letech rekordních 45 účastnících. A to nepočítám Homolu, který se dostavil hned po zahájení kola a chtěl se přihlásit. Kde prý je problém, když hraje lichý počet hráčů. Ale jinak jsem spokojen. Hráčů dost, čelo i konec poměrně široké, dá se tedy očekávat boj na všech stranách a celý týden tak může být velmi zajímavý.

1.kolo - Lichý počet účastníků znamená, že náš nadějný důchodce-začátečník získal bod za volné partie v bufetu. Takto si ten turnaj představuje! Co se týká výsledků, většina partií skončila bez překvapení. Výjimkou byl karlovarský Tegda, který dokázal zdolat Picka. Remízu dokázali vybojovat Zoufalý, Tejček, Verner a Šedá. K obědu se chystá známý Spilkův guláš. Pro sázky byly vybrány partie Koper-Bauer, Papírník-Picek, Morávek-Zelenka a Žák-Buk. Přeji pěknou zábavu.

2.kolo- Znakem druhého kola byly koncovky V+p proti V, které silnějí strana vžd převedle do pěcovky a tu zkoušela tměř do patu. Až budete tyto partie hledat, musíte překvapivě prohlížet první polovinu turnaje. Ach, ty Vary. Překvapení bylo již více, hlavně mezi mladými (a nechytejte mne za Ondrejáta). Dlouho bojující hráči byli potrestání, protože došel guláš a zbyl na ně šopák. Partiemi po sázkaře jsou Tichonov-Čontoš, Kubín-Buřita, Lavrinčík-Tejček a Bayer-Horák.

3.kolo- A začínají nám remízy. Někdy se dokonce zdá, že za každou cenu (např. pat ?!? v partii Šedá-Hlaváč, nebo figura více v partii Pokrupa-Koper). Na čele se tak osamostatnil Hába, bez bodu zůstávají Litavský a Zmeškal. Sázet můžete na partie Parák-Bauer, Cozl-Valenta, Hocek-Hlaváč F. a Krásný-Hlaváč R.
V pondělí budou k večeři karbanátky s bramborem a nebem.

4.kolo- Hned na začátku kola jsme měli napínavý okamžik, ale Parák s Kubínem nakone čekací lhůtu stihli, take turnaj pokračoval bez problémů. Hába rychle remizoval, takže byl dostižen Horákem a Bauerem. Na druhém konci tabulky se konečně chytil i Litavský, ale remíza ho před volnem stejně nezachránila.
Sázky se přijímají na partie Kubín-Hinz, Molnár-Buřita, Šedá-Morávek, Verner-Tejček.
Na zítra kuchyně připravuje karbanátky se šťouchaným bramborem, šopský salát (případně i s karbanátkem uprostřed) a buřty na pivě.
Zájemci o prohlídku pivovaru mají sraz na zastávce proti penzionu Šéba v 10:30 nebo v Mutějovicích na návsi v 10.55 hod.

Návštěva pivovaru - V Mutějovicích se nás sešlo 15 a myslím, že se prohldka povedla. Majitel sice začal zeširoka, ale pak byl i vtipný. Příští rok bychom mohli zkusit velký pivovar tak uvidíme.

5.kolo- Dnešní kolo bylo překvapivě bojovné vepředu a smířlivé vzadu. Hába se opět pokouší o trhák, ale pronásledovatelé se drží v závěsu. Ovšem zadek pelotonu se začíná držet pohromadě.
Sázet můžete na partie Pokrupa-Tichonov, Bauer-Hába, Hozda-Hocek a Lovětínský-Zelenka.
Kuchyně se rozjela a tak si můžete vybrat mezi šopským salátem, rizotem a francouzskými brambory.

6.kolo - Tak Hábovi se daří unikat i přesto, že předek byl opět bojovný. Inu pronásledovatelé se budou muset snažit. Vzadu se objevuje zajímavá statistika. Kdo remizuje dostane volno.
Partie pro sázky jsou Horák-Čontoš, Tichonov-Hlaváč Fr., Picek-Cozl, Morávek-Koutecký.
K íídlu se připravuje uzené s br. knedlíkem a se zelím. Také budou nějak zbytky ze středy.
GM Hort přijede už v pátek a je ochoten sehrát blicák o 10-ti lidech. Kdo by měl zájem, přihlašte se, třeba dostanete šanci. Účastníci turnaje budou mít přednost.
Zájemci o poslední Hortovu knihu (na netu aktuálně vyprodanou) se mohou do pátku přihlásit u rozhodčího. Velmistr se jim do ní (nebo do jiné své) rád podepíše.

Minigolf - turnaj se odehhrál dopoledne za účasti 10-ti nadšenců a vítězem se stal Ondreját s 90-ti údery. Přeji mu dobrý pocit z vítězství.

7.kolo - Hába remizoval a Čontoš se mu hned přiblížil na půl bodu. Turnaj je hned zajímavější. Kvůli Covidu odstoupil Lavrinčík, takže jsme sudí (ne rozhodčí) a nikdo už nebude mít volno (tedy doufám). Také se mohu rozepsat o tom, že nikdo  rakovnických hráčů neprohrál !!!  Ale protože by nějaký rejpal mohl namítnout, že dva z nich neměli soupeře, raději si to nechám pro sebe a postěuju si, že mi kuchyně neprozradila jídelníček. Asi budou zbytky.
Nicméně na sázky se nezapomnělo, takže si můžete vybrat následujících partií: Hlaváč R-Horák, Hozda-Kubín, Šedá-Zoufalý, Buřita-Zmeškal.

8.kolo - Hábovi se opět povedlo odskočit na 1 bod a dá se předpokládat že nabídnutou šanci již nepustí. Dohnat ho může už jen teoreticky Pokrupa. Podobně se situace vyvíjí i mezi dívkami. Zde má Míša před Janou náskok dokonce 1,5 bodu.
Partie pro sázkaře jsou Čontoš-Švarc, Tichonov-Bauer, Horák-Cozl a Padevět-Hozda.
Po skončení kola byl odehrán bleskový turnaj GM Horta a dalších devíti nadšenců. Výsledky najdete zde.

Turnaj skončil, partie jsou zveřejněny, děkujeme za účast, těšíme se na příště a jdeme chlastat !!!
Kdo nestihl dnes Horta, může se zastavit zítra dopoledne na Stochově.